Vakantie Zuidereiland (Nieuw-Zeeland)
Door: Joost Jolanda en Bas
Blijf op de hoogte en volg joost jolanda bas
18 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Upper Hutt
Op zondag 20 Januari vertrok de Ferry richting Picton op het zuidereiland (met ons aan boord)
Na de schitterende overtocht door de Marlborough Sounds kwamen we aan in Picton.
Vanuit hier zijn we meteen doorgereden naar KaiKoura dit betekent in het Maorisch KAI=eten /KOURA=krab. Dit is de meest toegankelijke plek op aarde om walvissen, Dusky- dolfijnen etc.. te zien.
De volgende dag zijn we met een boot op zoek gegaan naar de walvissen, deze waren ca. 6 mile uit de kust gesignaleerd
De zee was vrij ruig, maar na een tijdje varen zagen we de walvis boven komen. de walvissen blijven ca. 15 minuten boven water om adem te halen en gaan dan ca. 50 minuten onder water om zichzelf te voeden. ALs de walvis onder water gaat, zie je pas hoe groot de walvis echt is en het moment dat de staart onder water gaat is echt schitterend om te zien.
Als de walvis onder water gaat om zich te voeden, ging de boot op zoek naar dolfijnen, na een kwartiertje varen zagen we overal dolfijnen in totaal wel meer dan 200!! echt schitterend om te zien, hoe de kleinste dolfijn ter wereld allerlei trucs uithaalt.
De dag voordat we vertrokken naar Takaka was er een cycloon gesignaleerd die vanuit Australie kwam. De volgende morgen een lokale krant gekocht en afgereisd naar Takaka. Voordat je hier bent moet je een "heuvel" 972 meter, over met haarspeldbochten en erg smalle bergwegen.
Op de top een schitterend uitzicht over de oceaan aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. Na onze tent opgezet te hebben zijn we de omgeving gaan verkennen, op de camping kwamen we een Nederlands stel tegen: Ben en Truus, erg leuke mensen, hier hebben we 's-avonds een flesje wijn en wat biertjes mee gedronken, erg aardige en positieve mensen.
We zijn naar de Pupu springs gegaan, een bron waar 14m3 water per seconde uit een ondergronds gangenstelsel komt, de temperatuur van het water is constant 11,7 graden celcius.
We hebben erg veel gezien: Wharariki Beach, hier kan je alleen komen per voet, het is een 20 minuten wandeling, maar dan zie je ook iets aparts, zand net zo wit als sneeuw en de zee net zo blauw als de lucht, erg apart.
Het weer is al die tijd perfect geweest, af en toe TE heet. De Wainui falls waren een lekkere verkoeling.
In de golden bay area zijn de stranden echt goudkleurig en heeft het zand een mooie schittering aan je voeten, op veel stranden heb je een lagoon, die helemaal volloopt als het vloed wordt. Het is erg apart, sommige stranden hebben een verschil van 500 meter met eb en vloed, andere hebben geen verschil??
Kaiteriteri was onze volgende stop. Zeer mooie stranden en het Abel Tasman Park op een steenworp afstand, dit park is bekend om zijn schitterende natuur met adembenemende stranden, waarvan er bijna geen met auto te bereiken is. Je moet of met de boot, te voet en op 1 bay is er een klein vliegveldje.
Van alle stranden is er maar 1 strand waar een restaurant en slaapgelegenheid is. Wel kun je overal kamperen.
Hier zijn we met de sea shuttle naar verschillende stranden geweest, de een nog mooier dan de ander en allemaal erg ongerept en zeer weinig mensen op deze stranden. Super!!
Het camperen is ons weer erg goed bevallen en voor Bas natuurlijk een groot avontuur! Op elke camping had Bas binnen de kortste keren vriendjes en vriendinnetjes gemaakt.
Alle campings hadden ook het strand op 1 minuut afstand dus dat was een grote speeltuin vlakbij.
Qua faciliteiten zijn de NZ-campings geweldig....kookgelegenheid, broodroosters,barbeques,koelkast,diepvries, magnetrons enz. en alles heerlijk schoon.
We hebben dus echt met plezier gecampeerd.
Alleen de laatste 2 dagen hebben we in Picton in een cabin geslapen omdat we niet voor 2 dagen de tent wilden opzetten.
Vooral Bas heeft erg veel plezier gehad in Picton...aan het waterfront kon je in een poel handgemaakte zeilbootjes laten varen waarmee hij uren plezier heeft gehad.Ook reed er een treintje waar hij mee mee kon en dat alles kostte zowaar 20
dollar cent.Helemaal super!!!
Dit was dus een hele spectaculaire vakantie met heel veel hoogtepunten.
Natuurlijk is thuis komen ook weer heel fijn, Bas zit inmiddels al weer 2 weken op de grote school en heeft het erg naar zijn zin.
Hij krijgt ook al echt huiswerk mee, boekjes die hij aan ons voorleest in plaats van wij hem...erg schattig!!
Gisteren met Joop en Miriam gebeld ivm Joop zijn verjaardag(nog een keer gefeliciteerd Geile poppe)en hoorde toen het geweldige nieuws dat onze lieve vriendjes volgend jaar 28 februari gaan trouwen!!!! Gefeliciteerd!!!
Poeh dat was een hele up-date van al onze avonturen...
Wordt weer vervolgd...
Tot snel en dikke kussen van Joost, Jolanda en Bas
18 Februari 2008 - 08:58
Anouk:
Hey Joost Jolanda en Bas,
Dat klinkt helemaal top. Als we een keer jullie kant op komen moeten we ook zeker naar kaikoura. We hebben al 2x tevergeefs een walvissen-tour gedaan. Hebben jullie ook foto's? Verder alles goed met jullie? Wij gaan over 2 weekies alweer lekker op wintersport.
groetjes vanuit koud Nederland
Anouk -
18 Februari 2008 - 08:59
Anouk:
Ik zie de fotos nu opeens -
18 Februari 2008 - 15:24
Ini & Rob:
Hallo Jo-Jo-Ba
zo te zien hebben jullie net als wij een geweldige vakantie gehad op het Zuider-eiland.de overtocht is om te beginnen al geweldig, die aparte vormen van de bergen en dan het heldere water, wij hebben ook de whale watch gedaan in Kai-koura waar we ook op een camping hebben gestaan. daarna zijn we via Arthers pass naar het westen gereden.
ook schitterend, het is trouwens allemaal mooi, heel anders dan het saaie holland, maarja wij kunnen nog ff niet. misschien maken we een tussenstop op Aruba om daar bij justitie wat te gaan doen, dat is nl verhuizen en niet emigreren. om later door te reizen naar het mooie NZ. allemaal nog erg prematuur, maar wel iets om naar uit te kijken. hoe is het op jullie werk? zijn jullie in de prijzen gevallen met de postcodeloterij? collega bij corridor die vanuit de pompe bij ons werkt had niets. hij heet Bert Eggerhuizen, misschien kennen jullie hem. nou groeten vanuit een koud maar wel zonnig heeswijk-dinther. -
18 Februari 2008 - 18:36
Erik:
Hallo,
wat een mooie foto's zeg. En wij maar zoals anouk al zei twee keer tevergeefs op zoek, maar ja je kan niet alles hebben. Bas wordt ook al groot he 1,10m??
verder is alles goed hier. huisje zo goed als af, moeten alleen nog 1 lamp zoeken. de laatste meubels (twee stoelen) zijn afgelopen vrijdag gebracht. nu de tuin nog. de vijver is al dicht en de lavarotsen zijn allemaal verkocht. we hebben ook al nieuwe stenen uitgezocht grote vierkante zwarten en dan ook vierkante perkjes maken etc. maar dat doen we een heel eind zelf, hadden een offerte opgevraagd maar dat gaat niet door. dus zelf veel kruien, kunnen wel wat hulp gebruiken hahaha je bent nu toch uitgerust van de vakantie.
nou ik ga weer verder ik spreek jullie snel.
groetjes erik -
03 Maart 2008 - 17:54
Bibi:
hallooo jo, joost en bas! hoe is het met jullie zo te zien goed! en bas, wat ben jij groot geworden zeg! hebben jullie het nog steeds zo naar jullie zin? nou hier in nederland gaat ook alles goed, ivar en ik hebben een huisje gekocht dus komt er een drukke tijd aan! nou we spreken mekaar nog wel. groetjes en dikke knuffel bibi en ivar -
01 Mei 2008 - 13:55
Anouk En Annie:
Hoi Joost, Jolanda en Bas
Alles goed met jullie? Hoe gaat het met de nieuwe woning? Jolanda heb je nog speciale wensen voor je verjaardag?Dit jaar is je 31ste verjaardag toch? Wat vindt Bas op het moment leuk? Ik (anouk) ben er de vorige keer niet meer aan toegekomen een kadootje voor bas te kopen. Hebben jullie in 2009 nog vakantieplannen, wij willen eventueel in maart voor 4 weken naar Nieuw Zeeland gaan rondreis + bij jullie langs. Is wel handig als jullie dan ook thuis zijn. Dan kunnen we eens even op het werk gaan kijken of we die periode vrij kunnen krijgen.
Ik (Anouk) hoor het wel.
groetjes Anouk en van Annie -
23 Mei 2008 - 06:23
Ini & Rob:
Hoi,
ik zat ff m'n laptop te her-indelen en kwam natuurlijk Jo-Jo-Ba tegen, Jullie laatste vakantie op het Zuider Eiland is zo mooi om te zien, de camping in Kai Koura, waar wij met de camper ook zijn geweest, het walvis spotten met de dolfijnen, wij zijn doorgereden tot de doorsteek Arthers pass, en aan de westkant ook de pancake rocks en een lange swingbrug wij zijn nog een dag met 'n Maori fam. mee geweest, roeien in een fam. boot, echt te gek om mee te maken. eerst een ritueel op het strand waar de minister van toerisme toevallig een kijkje kwam nemen. het strand van Auraroa, the split apple, de oversteek in Picton,
Op Corridor zal het toch allemaal wel goed komen, hoge heren worden door nog hogere heren aan tafel gezet met de bonden waardoor er waarschijnlijk een constructie wordt "verzonnen" die met de Mesdag kliniek te vergelijken is,SFB zal dus volgen.